Køkkenmagi

I denne workshop lærer du sammen med andre, hvordan det at lave et måltid, sammen med andre eller alene, kan være et ritual og kan gøres bevidst og med intention. Vi gennemgår kort hvordan man bevidst kan arbejde med ingredienser og værktøjer på en måde, så man igennem madlavning kan få praktisk magi ind i hverdagen.

Køkkenmagi er praktisk hverdagsmagi – altså magisk arbejde som du kan bruge hver eneste dag og gøre til en del af din praksis. Køkkenmagi følger årstiderne, højtiderne og traditionerne. Vi skifter ingredienser ud med dem som er i sæson, og bruger derved de råvarer som har mest saft og kraft og giver os det bedste udgangspunkt for at opnå det vi gerne vil opnå med vores madlavningsritual. Her skal vi arbejde med sæsonen vinter og højtiden Imbolc som er en gammel keltisk højtid, der falder omkring d. 1 februar. Imbolc falder midt imellem vintersolhverv og forårsjævndøgn – vi fejrer her, at lyset er på vej tilbage og foråret er på vej. Imbolc er et gammel irsk ord, der oversat refererer til den tid på året hvor får er gravide og de begynder at producere mælk til deres lam, og derfor er mejeriprodukter en af de råvarer vi arbejder med til Imbolc. Udover mejeriprodukter er varme gryderetter, brød og korn noget man traditionelt arbejder med til Imbolc, da det var noget af det man havde tilbage i madlageret ved midvinter.

Rent praktisk er det en to-delt workshop, så vi mødes i køkkenet både formiddag og eftermiddag og laver mad sammen, som vi så spiser om lørdagen inden det store ritual lørdag aften. De der har lyst får muligheden for at prøve at lave smør selv som vi så bruger i madlavningen.

Menuen vi skal lave er følgende :

  • Kartoffel/porre suppe [vegansk]
  • Surdejsbrød
  • Mælkebrød
  • Flettet brød
  • Urtesmør
  • Brombær crumble med havre

Vi deler os op i små hold og hygger os med at lave maden sammen.